Andra MMORPG-spel: Lineage

Lineage är (eller var) ett MMORPG av den gamla skolan, på mer sätt än ett. Det använder sig av 2D-grafik i stället för 3D, och spelet existerar fortfarande, även om det numera är mer eller mindre utdött i väst. Spelsystemet var rätt så rakt på sak, och handlar mycket om att döda monster, samla skatter och Player VS Player. Lineage har också genererat en uppföljare, Lineage II, 2003, med en tredje del på väg. Det första Lineage slog som sagt aldrig riktigt igenom i väst på samma sätt som i hemlandet, och Lineage II fick även det ett blandat mottagande. Lineage II var till skillnad från föregångaren i 3D.

Lineage Eternal (den kommande tredje delen), är tänkt att släppas i beta-version under slutet av 2013, och även om det inte finns så mycket information tillgänglig ännu, så vet vi en del. NCSoft har kallat Lineage Eternal för ett ”Action MMORPG”. Som spelare innebär det i detta fall att du mer aktivt använder dina färdigheter; exempelvis genom att rita upp var på marken du vill resa din eldmur och liknande. Detta då till skillnad mot exempelvis World of Warcraft, där du sällan har riktigt så mycket kontroll över dina olika förmågor.

Om Lineage Eternal kommer att kunna slå igenom i väst är väl tidigt att säga, men det är nog ingen tvekan om att det kommer att bli framgångsrikt i hemlandet, och östasien i allmänhet. Vad vi sett hitintills av grafik och ljud verkar dock lovande, och Lineage Eternal kan vara väl värt att kolla närmare på, när vi närmar oss releasedatum.

Leave a Reply