Grafiken i ArcheAge

grafik-aa copyGrafiken i ArcheAge är en av dess många styrkor. Det är helt enkelt ett mycket vackert spel, vilket tyvärr gör att det kräver en hel del datorkraft; speciellt om man vill spela med högre upplösning. Stilen kan sägas vara vad vi i väst skulle säga ”Koreansk”, och estetiken påminner lite om flera andra Sydkoreanska och Japanska spel. Animationerna är överlag mjuka och följsamma, men den del där ArcheAge kanske imponerar mest är hur vatten fungerar; realismkänslan är där i det närmaste oöverträffad.

ArcheAge tillåter också att man skräddarsyr sina karaktärers utseende i mycket hög grad. Tyvärr gäller det i huvudsak ansiktet och yttre kroppsdekorationer; man har den kroppsform man har, helt enkelt. Förhoppningsvis är detta något som kommer i en senare version. De olika animationerna i spelet är också överlag mycket bra, och till skillnad från i många MMORPG:s, så passar de också in i världen. Om man står på en brant, så ser det verkligen ut som om man står på den, och inte som om ena foten flög fritt i luften. En liten detalj, kanske, men det är i mångt och mycket de små detaljerna som gör att helheten fungerar.

Detaljrikedomen i ArcheAges grafik är överlag något som imponerar mycket, men det måste ju också sägas att detaljer inte är värda mycket om de inte ser bra ut. I ArcheAge så gör den lyckligtvis det, och även om det finns enstaka problem kvar att fixa till, så stör det inte helhetsintrycket nämnvärt. ArcheAge är helt enkelt ett spel med fantastisk grafik, speciellt vad gäller strid till havs mellan olika fartyg. Det är värt att bli pirat (eller i alla fall bygga en båt) enbart av det skälet.

2 Responses

 1. Indy
  Indy at |

  Tänker köpa en ny dator endast för att kunna spela och njuta av archeage, vad tror ni minimum kravet är för att kunna spela det? :$ (skall köpa en speldator på inet, tänkte iaf lägga 12000 på burken)

  Reply
 2. Termy
  Termy at |

  Råkade snubbla in på den här sidan igen genom ett gammalt bokmärke. Kul att se att någon annan har tagit vid istället ^^

  Mvh,
  Ursprungliga ägaren av archagescandinavia

  Reply

Leave a Reply