Karaktärerna i ArcheAge

ArcheAge kommer till att börja med ha fyra spelbara raser tillgängliga: Nuian, Elf, Hariharan och Ferre; flera är tänkta att läggas till i kommande uppdateringar. Alla raser i ArcheAge kan skräddarsys i hög grad, och det är lätt att skapa en unik look.

Nuian
Nuian ser ut ungefär som genomsnittliga västerlänningar, och de fördelar de börjar spelet med är sänkt konstruktionstid för hus och borgar. De får sitt namn efter den västra av de två huvudkontinenterna; Nuia.

Elf
helt vanliga alver av standardfantasyslag utseendemässigt, med spetsiga öron och allt. Den som sett en alv, har i princip sett alverna i ArcheAge (vilket inte betyder att de är en tråkig ras). Skogsinnevånare, som av någon anledning har fördelar vad gäller vatten, och de kan hålla andan 20 sekunder extra, och simmar 5% snabbare.

Hariharan
Nybyggare och pionjärer med ett österländskt utseende. De får fördelar vad gäller att fälla träd, samla på örter, och på sin recall-tid. Namnet kommer från den östra av de två kontinenterna, Harihara.

Ferre
Katt/människahybrider, och den av de fyra raserna som ser minst ”mänsklig” ut. Deras rasfördelar är, inte helt oväntat, kattbaserade; de tar 20% mindre skada från fall, och klättrar i träd 30% snabbare.

Men ras är bara en aspekt av att skapa en karaktär i ett MMORPG; och yrkesvalet brukar ju vara viktigt. I ArcheAge tillämpas inte traditionella klasser av World of Warcraft-snitt; i stället väljer man olika färdighetstyper, som kan kombineras i det oändliga (eller på upp till 120 sätt). Det gör att ens karaktär har stora möjligheter att skilja sig från mängden.

Leave a Reply