Musikens relevans för spelandet

Det är inte alla gånger som man behöver vara helt superfokuserad på det som sägs eller det som hörs i spelet och till slut finns det nog en risk för att man till och med tröttnar på det man hör i spelet. Att lyssna på rätt musik blir därför viktigt för spelupplevelsen när man behöver ny stimulans för att orka spela ett antal timmar till. Spotify är guld värt när man är ute efter ny och bra musik, men det går precis lika bra att lyssna på några obskyra favoriter från barndomen.

Det är det fina med musiken, att det är väldigt personligt. Du behöver inte ta hänsyn till någon när du sitter med hörlurarna på framför datorn, det är helt upp till dig själv hur du lägger upp din spellista och det gör att spelet också blir mer personligt för dig, eftersom att du kombinerar spelandet med just din typ av musik. Att avancera och klara sig vidare i spelet ljudsätts då av din favoritmusik och allt det du upplever kommer att sätta sig som ett ljudminne, då du minns vad som hände i spelet när du hör en specifik låt. Att rätt låtar också ökar din koncentration och glädje gör att man samtidigt presterar bättre i spelet.

Ens musikstil är väldigt personlig, och det är upp till var och en vad man väljer när man spelar, men vi vill ändå tipsa om en låt från senaste Eurovision som har ett härligt tempo, men som samtidigt inte är sådär överdrivet utstickande och ta fokus från själva spelandet. Musiken ska trots allt vara en ljudkuliss till det du upplever i spelet, det vill säga inte något som tar fokus från ditt spelande.

Leave a Reply