Om XL Games

XL Games är företaget bakom inte bara ArcheAge, utan även en del andra spel. Företaget grundades av Jake Song 2003; Jake Song var då mest känd som hjärnan bakom Lineage; en serie MMORPGS som i huvudsak uppnått popularitet i hemlandet Sydkorea, men även rönt vissa framgångar i väst. Arbetet med ArcheAge påbörjades redan 2006, och det är det spel som XL Games definitivt lagt ner mest resurser på. Archeville är då ett av dessa, och har en tydlig koppling till ArcheAge. Det är ett spel för mobiltelefoner, i FarmVille-stil. Vad som gör det annorlunda är det faktum att man kan skicka föremål som man tillverkat mellan ArcheAge och Archeville. Men det går även utmärkt att spela som ett eget spel.

Det mest intressanta spel som XL Games håller på att utveckla är annars Civilization Online, ett MMO baserat på Sid Meiers populära Civilization-serie. Målet i spelet är likartat det i Civilization: bygg upp en civilisation, men med den skillnaden att du här samarbetar med andra spelare för att uppnå målet. Civilization Online befinner sig fortfarande under utveckling, men ser lovande ut, med möjlighet att forska fram ny teknologi, bygga underverk, kriga och allt annat som hör Civilization till. I ännu högre grad än ArcheAge verkar Civilization Online kunna bli ett revolutionerande MMO, som i vart fall verkar mycket lovande.

TV på TV-Bänk

XL Games har även utvecklat ett onlineracingspel XL1, som dock kan vara lite svårt att få tag på utanför Sydkorea. I övrigt är man ett spelföretag vars utgivning inte är speciellt stor, sett till hur länge man existerat, men å andra sedan lägger man ner mycket arbete på de titlar man ger ut.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.