Spelvärlden i ArcheAge

Spelvärlden i ArcheAge är uppdelad i tre olika kontinenter. Dels den västra, Nuia, som är huvudtillhållet för Nuians, dels den östra, Harihara, där Hariharans försöker skapa sig en tillvaro. Slutligen så finns den förlorade kontinenten i norr, Lost Continent. Spelvärlden är ordentligt stor, och att ta sig från den ena änden till den andra tar tid 8speciellt om man går). Tack och lov finns det olika fortskaffningsmedel att tillgå, från riddjur till fartyg och ”gliders”.

Världen är heller inte baserad på instanser, som i många andra MMORPG, utan allting sker ute i den ”normala” världen. Det finns som sagt mycket att utforska, och även ArcheAge till en början inte verkar skilja sig så mycket från till exempel World of Warcraft, med något som är misstänkt lik en nybörjarzon, så kommer man strax att bli varse att det verkligen finns en värld där bortom horisonten.

Att spelvärlden inte är baserad på instanser innebär också att man kommer att få en verklig känsla för den. Saker och ting utvecklas, helt enkelt. Även om respawns och liknande är en del av det hela, så sköts detta (överlag) på ett snyggt sätt. Visst finns det olika uppdrag att utföra, och man kan döda saker och ting för XP. Men ArcheAge handlar i mångt och mycket om att upptäcka världen, och allt som den har att erbjuda.

Vad gäller grafiken, så är detaljrikedomen överlag god, speciellt om man spelar med de bättre grafikinställningarna. Detta kan dock kräva en rätt så bra dator, men om ArcheAge lyckas utvecklas på det sätt som det lovar, så kan det vara en vettig investering.

Leave a Reply